Publicació del PRUG de s’Albufera des Grau.

Per casualitat, m’he trobat que s’està tramitant es "Trámite de información pública en el procedimiento de elaboración del plan rector de uso y gestion (PRUG) del Parc Natural de s’Albufera des Grau"
Aquí hi ha lo que serà sa llei que regularà lo que podem fer i no fer quan passem per allà. Per lo vist, lo que feim es diumenges, grups petits i en bici, ho podrem fer (llevat de Favàritx-Addaia, que estarà prohibit). Però passar-hi en sa BTT, sembla que mos podem oblidar …
 
He copiat algus troços. Si algú ho vol veure sencer, el trobarà aquí
 

En relació als esports i activitats d’ús públic en general al medi terrestre

h) Pernoctar amb o sense tenda de campanya no està permès en tot l’àmbit del Parc Natural, excepte a les zones que s’habiliten amb aquesta finalitat. De manera excepcional, serà autoritzable fora d’aquestes zones només en el cas d’usos familiars, educatius o d’investigació i sempre que no es faci a les zones d’exclusió o a les ocupades per sistemes dunars.

i) De manera general, l’Administració competent en matèria de medi ambient podrà limitar l’ús dels equipaments quan la pressió de la demanda sobrepassi la capacitat de càrrega simultània dels equipaments, establint-se aquesta, en el cas dels itineraris, en:

• Itinerari verd (de Santa Madrona): 76 visitants (només vianants).

• Itinerari vermell (de Llimpa): 20 visitants (vianants i bicicletes).

• Itinerari blau (de sa Gola): 72 visitants (vianants i bicicletes).

Si bé, es procurarà que durant l’època de cria de les aus (abril – juny) el nombre de persones a l’itinerari verd no superi les 55 persones.

En relació al camí que passa per ses Salines d’Addaia i el camí de sa Torreta, quan aquest s’incorpori a la xarxa d’itineraris del Parc, es limitarà el nombre de persones segons l’època de l’any i serà únicament de caràcter guiat.

En relació al camí de Cavalls, per considerar-se tot el tram que transcorre per l’interior del Parc com de fragilitat alta als efectes del pla especial, en el tram des Grau a Favàritx només es permetrà el trànsit de vianants i bicicletes i en el tram de Favàritx a Addaia només de vianants. El trànsit amb animals de companyia per aquest camí només es permetrà en el tram des Grau a sa Torreta fora de l’època de cria (de març a juliol) i sempre que duguin corretja.

j) De manera general, en el desenvolupament de qualsevol activitat d’ús públic es respectaran els drets de propietat i les activitats de les poblacions locals.

k) Es prohibeixen les competicions esportives dins del Parc Natural, i també qualsevol activitat que pogués perjudicar el medi natural. Qualsevol activitat feta en grups de més de 15 persones necessitarà autorització, i també les activitats de caràcter festiu multitudinari, havent de complir-se l’establert en el condicionat de la corresponent autorització elaborat d’acord als criteris del present PRUG i per al compliment de les quals vetllarà l’Administració del Parc.

l) L’Administració competent en matèria de medi ambient podrà regular i limitar el nombre de cotxes quan la pressió de la demanda sobrepassi la capacitat de càrrega simultània, establint-se aquesta en:

Zona del Centre de recepció: 25-30 cotxes i 2 autobusos.

m) No es permetrà a tot el parc l’accés amb vehicles motoritzats a les pistes que s’abalisin o delimitin a l’efecte a excepció de l’accés dels propietaris a les seves finques i de les persones que siguin titulars de servituds de pas legalment establertes, així com per motius de gestió o seguretat de les persones.

n) Es prohibeixen les competicions i proves esportives de vehicles de motor.

ñ) Es permet circular amb bicicleta i a cavall sense sortir-se de carreteres, pistes i camins, respectant sempre la zonificació establerta en el present PRUG. Es prohibeix el trànsit pels sistemes dunars. En qualsevol cas, els caminants tindran preferència.

o) No es permetrà cap tipus d’establiment de venda ambulant que no disposi d’autorització, sense perjudici de l’establert en la normativa sectorial i municipal sobre la matèria.

p) En compliment de l’article 50.12 del PORN, no es permetrà a la platja des Grau cap activitat d’ús públic a l’interior de les zones que s’abalisin o delimitin amb la finalitat de protegir el sistema dunar.

Anuncis

Quant a tiagobtt

Creating computer software since 1987.
Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s